FAQ

Tälle sivulle kerätään verkkojakson aikana usein kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin.

Miten portaaliin tallennetaan tämän jakson raportti?

Raportit tuotetaan portaalin työtilaan. Osallistujan työtila on portaalin uusi ominaisuus, ja se on vain osallistujien, mentoreiden ja suunnitteluryhmän katsottavissa. Pääset työtilaan TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "kirjautuminen" painikeen kautta.
Työtila on teknisesti rajoitteinen, eli muotoiluja on vähän hankala tekstiin tehdä. Jos tekstistä saa selvän, on se tässä vaiheessa riittävää. (Kannattaa kuitenkin pitää itsellään kopio raportista esim. Word-versiona.)

Saako tehtävän palauttaa jo ennen 3.-4.10.2001 lähijaksoa?

Saa, mutta lähipäiviltä voit saada uusia ajatuksia oman hankkeesi tuotantoprosessiin, joten kannattaa vielä kerran käydä suunnitelma läpi lähijakson jälkeen ja julkaista kuvaus vasta sitten.

Onko materiaalissa mainituista kirjoista verkkoversioita olemassa?

Ikävä kyllä kirjat ovat vain painettuina olemassa. Sen sijaan kirjojen kirjoittajat ovat saattaneet viedä kirjoituksiaan eteenpäin ja julkaista niitä myös webissä esim. omilla kotisivuillaan. Kannattaa käydä vilkaisemassa.
(Vihje: käytä Google-hakua http://www.google.com/, kirjoita kenttään tekijän nimi sellaisenaan. Hakutuloksena saat yleensä ensimmäisenä asianomaisen kotisivun.)

Lähijakson 3-4.10.2001 luennoijille toimitetaan newsseissa esitetyt kysymykset. Pitääkö tälle alueelle lähetetty viesti muotoilla kysymykseksi ("?-merkin kanssa") vai voiko se olla vain kommentti/mielipide/pohdinta?

Kurssin järjestäjät eli me keräämme kommentit/mielipiteet/pohdinnat yhteenvedoksi luennoijalle, eikä pelkästään kysymyksinä vaan esiin nousseina asioina. Keskustelu on useassa ryhmässä lähtenyt kommentoimalla ja pohtimalla liikkeelle, mikä on paljon enemmän kuin vain lista kysymyksiä.

Päivitetty 10.10.2001 /AVä