NEWS-KESKUSTELU

Testiryhmä jossa voit kokeilla ovatko lukuohjelmasi asetukset kunnossa sekä viestien lukemista ja lähettämistä.

Lähetä viestit omaan ryhmääsi. Ryhmäjaon löydät TieVie -portaalista.

Ongelmia?
Katso ensin news-ohjeet

Vieläkin ongelmia?
Selvitä seuraavat asiat (tarvittaessa pyydä apua paikalliselta mikrotuelta):

  • Oletko yrittämässä ensimmäistä kertaa vai onko newsien käyttö onnistunut aiemmin?
    Mikäli newsien käyttö on jo onnistunut ainakin kerran, saattaa olla kyseessä news-palvelimen tilapäinen häiriö. Yritä jonkin ajan kuluttua uudelleen tai kysy, onko joku muu lähipiirissäsi (miel. samassa tilassa tai ainakin rakennuksessa) onnistunut käyttämään newsejä normaalisti.
  • Mikä Windows-versio sinulla on? (Win95/98/NT/ME/2000)?
  • Millä ohjelmalla ja versiolla newsejä käytät? (Netscape 4.0,4.5,4.6,4.7,6.0, muu tai Internet Explorer 4.0,5.0,5.5 SP1, 5.5 SP2, 6.0, muu tai jokin muu ohjelma)?
  • Tuleeko jotain virheilmoituksia vai eikö koko news-toimintoja löydy? Tai mitä tahansa selvitystä 'oudosta' käyttäytymisestä :-)

...ja lähetä nuo tiedot Antti Nuorevalle (TKK).

 

Newssien luonteesta

Newssit on Internet-verkossa toimiva uutis- ja keskusteluryhmien välityspalvelu. TKK:lla on vahva perinne newssien käytöstä opetuksenkin yhteydessä. Melko yleinen kurssin verkkoympäristö koostuu www-sivuista, news-ryhmästä, sähköpostilistoista sekä opiskelijoiden tuotosten julkaisemissa opiskelijan kotisivuista, kuten tämänkin verkkojakson ympäristö.

Newssit ovat periaatteessa avoinna kaikille. Siis ne ovat luonteeltaan julkiset. Kovin usein niihin ei kuitenkaan eksy asiattomia käyttäjiä. Joidenkin väärinkäytösten takia TKK:n newsseihin ei pääse lähettämään viestejä seuraavien palveluntarjoajien kautta: Kolumbus ja psi.net.

Lisätietoja

http://www.utu.fi/agricola/nyt/news.html
Kuvaus newsseista

http://www.malibutelecom.fi/yucca/nyysit/
Jukka Korpelan maailmalla laajasti tunnettu ”nyysiopas”

Päivitetty 30.10.2001 /AVä, ATN